DXO OpticsPro

Du kan prøve det gratis på dxo.com. Licensnøgle kan efterfølgende købes her. Vi yder kun support , hvis programmet er købt her!

Få det bedste ud af dine billeder med billedbehandlingsprogrammet DxO OpticsPro 11

DxO OpticsPro 11 introducerer vigtige forbedringer til DxO PRIME, branchestandarden for støjreduktion, og nye automatiserede værktøjer, som f.eks.Spot Weighted Correction, Auto Micro Contrast og Auto Red-eye, som benytter ansigtsgenkendelse til at bringe de fine nuancer i billedet frem – alt sammen med få klik og uanset de originale optageforhold.

DxO PRIME

Den brancheførende teknologi til støjreduktion til RAW-filer. Billederne har stor detaljerigdom og bokeh’en er silkeblød, selv ved ekstreme ISO-værdier. Prøv det med dine mest udfordrende billeder, og se forskellen. Efter intensive bestræbelser på tilpasning og optimering af denne teknologi, kan DxO PRIME 2016 nu behandle RAW-filer op til 4x hurtigere end tidligere.

DxO Smart Lighting

Udnyt billedets fulde dynamiske område og find de fine detaljer og teksturer i billedets dybe skygger og overeksponerede områder. Den nye funktion Spot Weighted benytter ansigtsgenkendelse til at tone hele billedet, tilføje udfyldningslys og forbedre kontrasten, samtidig med at belysningen på ansigter optimeres.

DxO ClearView

Bliv fri for dis og vis dine landskabsbilleder i al deres pragt med et enkelt klik. Er lige så effektivt når det handler om at fjene smog fra dine bybilleder.

Optimeret workflow giver den optimale brugeroplevelse

De vigtigste korrektioner er direkte tilgængelige, og du aktivere eller deaktivere dem med et enkelt klik for at se effekten af dem. DxO OpticsPro giver avanceret kontrol over alle tænkelige billedbehandlingsparametre.

DxO PRIME 2016: Den brancheførende støjfjernelse er nu endnu hurtigere og bedre

Smart Lighting’s Spot Weighted mode: Benytter ansigtsgenkendelse til at tone hele billedet

Red-eye: Sporer og afhjælper automatisk røde øjne

Auto Microcontrast: Forbedrer automatisk fine detaljer i dine billeder, men er intelligent nok til at efterlade ansigter og billeder med høj ISO intakte

Improved Selective Tone: Better preservation of midtones for a more natural look

Visning i fuld skærm: Gennemse dine billeder uden forstyrrende elementer

Genveje til billedsortering: Nem sortering af billede vha. tastaturgenveje

Slider-reaktionsevne: Op til dobbelt så hurtigt, så du får en gnidningsfri brugeroplevelse

DXO OpticsPro er markedets førende RAW konverter. Det er ikke et billedbehandlings program og kan ikke erstatte Photoshop, Affinity Photo eller hvad du ellers benytter til kreativ billede-redigering. Til gengæld er det et utroligt godt program til at få det maksimale ud af dine RAW filer. DXO har med deres PRIME funktion også den absolut bedste støjreduktion ved høj ISO fotos. Du kan se billedeksempler andetssteds på denne side. Mange Nikon, Sony, Fuji og Pentax (K-70, K-3 II og K-1)DSLR kameraer er idag ISOinvariante (læs om ISO invarians under billed eksemplerne). Og med DXO OpticsPro kan du udnytte det til fulde.

Billede eksempler på prime støjreducering:

Pentax K-1 / 25.600 ISO uden DXO PRIME

Pentax K-1 / 25.600 ISO med DXO PRIME

Pentax K-1 / 25.600 ISO udsnit uden DXO PRIME

Pentax K-1 / 25.600 ISO udsnit uden DXO PRIME

Pentax K-1 / 51.200 ISO udsnit uden DXO PRIME

Pentax K-1 / 51.200 ISO udsnit med DXO PRIME

ISOINVARIANT

Isoinvariant betyder at kameraet gengiver et fotografi præcis på samme måde, uanset om et billede bliver taget med korrekt eksponering eller bliver underbelyst med feks 5 blænder og her efter lysnet tilsvarende i eks. DxoOpticsPro. Farver og billedstøj vil være identisk med et foto taget ved højere ISO, svarende til antal stop billedet skal lysnes.

eksempel:

Foto 1 tages ved ISO 100 og underbelyses med 5 blænder. Du har nu et meget mørkt foto. Herefter lysnes det med 5 blænder (stop). Du har nu et korrekt eksponeret foto igen.

=

Foto 2 tages ved ISO 3200 (forskellen på ISO 100 og ISO 3200 er 5 stop/blænder). Billedet eksponeres korrekt.

Begge disse fotos vil være identiske mht. både farver og støj. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis sensoren i kameraet har en utroligt høj dynamik. Det gælder kameraer der benytter nyere sensorer fra Sony ( blandt andet visse Sony-, Nikon-, Pentax- og Fuji modeller). Pentax kameraer der er ISOinvariante er Pentax K- 70, Pentax K-3 II og Pentax K-1. Canon kameraer er ikke ISOinvariante, da deres sensorer ikke har samme billed dynamik .

Tip. Du kan meget let teste om dit kamera er ISOinvariant. Tag 2 fotos med ovenstående indstillinger og sammenlign billederne på din skærm. Husk at indstille kameraet til at optage i RAW format. Jpg billeder har ikke nok dynamik til at gøre kameraet ISO invariant.

Hvad kan det bruges til ?

Foto 1 er fotograferet med kameraets egne indstillinger. Ved mange landskabsfotografier brænder himlen ud som her.

Foto 2 er fotograferet ved at eksponere efter himlen. Nu er der detaljer i himlen. Til gengæld er resten af fotografiet alt for mørkt.

Foto 2 igen. I RAW converteren er de mørke dele (shadows) trukket frem og billedet fremstår med detaljer i alle dele af billedet. (billederne er lånt fra amateurphotographer.co.uk)

Fordele ved at underbelyse i stedet for at tage HDR billeder

Når du underbelyser tages der kun 1 billede. Derfor er det ikke nødvendig at bruge stativ. Ved HDR fotografering skal der tages flere billeder, der så skal sammenkopieres i kameraet og et stativ er en nødvendighed. Samtidig kan du – med det underbelyste billede – meget lettere styre, hvor meget eller lidt de mørke partier skal justeres.

Tip. Kombiner muligheden for at underbelyse sammen med PIXELSHIFT for at få ekstremt detaljerede fotos. Husk at bruge stativ.

Et ISOinvariant kamera kan også med fordel benyttes ved astro fotografering. Istedet for at fotografere med dine sædvanlige indstillinger kan du underbelyse billedet med 3 – 5 blænder. I billede redigeringen kan du efterfølgende fremhæve højlysene. Dermed får du mindre støj i billedernes mørke dele. Kombinationen af Pentax K-3 II´s og Pentax K-1 ´s Astro- Tracer og ISOinvariante billed sensorer gør disse modeller fantastisk velegnet til stjerne fotografering.